fredag 12 mars 2010

Ugnsgratinerade bönor

4 portioner

ca 3 dl okokta bönor, t.ex. borlotti, kokade
några vitlöksklyftor
100 eller 200 g fetaost
ett paket krossade tomater
olivolja
kryddor, t.ex. timjan och oregano
salt, peppar, socker

Hacka vitlöken, fräs den i olivolja. Häll på tomatkrosset, kryddorna och en liten nypa socker. Låt koka i tio minuter. Lägg bönorna och fetaosten i mindre bitar i en ugnsform. Häll på tomatsåsen, rör om lite och gratinera femton minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera med valfri bas från matpyramiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Etiketter

Bak (4) Böcker (8) Fina saker (28) Inspiration (3) Kraków (3) Kultur (7) Norge (3) Polen (4) Politik (17) Pyssel (15) Recept (6) Rom (6) Skolsaker (35) Träning (1) Turister (2) Utflykter (14) Utlandet (19)