4 portioner
ca 3 dl okokta bönor, t.ex. borlotti, kokade
några vitlöksklyftor
100 eller 200 g fetaost
ett paket krossade tomater
olivolja
kryddor, t.ex. timjan och oregano
salt, peppar, socker
Hacka vitlöken, fräs den i olivolja. Häll på tomatkrosset, kryddorna och en liten nypa socker. Låt koka i tio minuter. Lägg bönorna och fetaosten i mindre bitar i en ugnsform. Häll på tomatsåsen, rör om lite och gratinera femton minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera med valfri bas från matpyramiden.
ca 3 dl okokta bönor, t.ex. borlotti, kokade
några vitlöksklyftor
100 eller 200 g fetaost
ett paket krossade tomater
olivolja
kryddor, t.ex. timjan och oregano
salt, peppar, socker
Hacka vitlöken, fräs den i olivolja. Häll på tomatkrosset, kryddorna och en liten nypa socker. Låt koka i tio minuter. Lägg bönorna och fetaosten i mindre bitar i en ugnsform. Häll på tomatsåsen, rör om lite och gratinera femton minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera med valfri bas från matpyramiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar